Sötpotatis- och morotskaka

Ingredienser

3 kokta morötter
500 g kokt sötpotatis
1 msk sesamfrön (kan bytas ut mot annat frö eller paltbröd)
1,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
25 g smör
Valfria kryddor. Jag hade 1 tsk vaniljpulver och 1 tsk kardemumma

Gör så här

1. Koka eller ugnsbaka sötpotatis och morot tills de är mjuka. Mosa dem sedan med en gaffel.
2. Smält smöret.
3. Blanda de torra ingredienserna så att de fördelas jämnt och häll sedan i moroten, sötpotatisen och smöret.
4. Blanda allt till en jämn massa och bred ut i en silikonform, en smörad form eller form med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen på 200°C i 12 min.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader. Servera som stavar.

Från 8-9 månader kan du servera mindre rutor.

Allergener

Mjölk (kan bytas ut mot mjölkfria alternativ)
Spannmål
Sesamfrö (kan bytas ut mot pumpafrö eller paltbröd)

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

Se hur man gör

Här ser du en film när jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept