Supersmarrig och näringsrik rabarberkaka!

Ingredienser

1 rabarberstjälk (ej blad)
2 msk fruktpuré
0,25 dl vatten
1 dl havregryn
1,5 tsk fiberhusk
1 msk rapsolja
Vill du ha lite extra smak så kan du tillsätta ceylonkanel, vaniljpulver, kardemumma etc.

Fruktpurén
Jag använde fruktpuré av aprikoser som jag har gjort sedan innan och lagt i frysen. Supersmidigt att bara plocka fram när det behövs. Recept på hur du gör fruktpurén hittar du här. Du kan också använda dig av färdig fruktpuré som du köpt i affären eller från t.ex en klämmis.

Gör så här

  1. Skala rabarbern och dela i bitar. Ju mindre bitar desto snabbare koktid.
  2. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vatten och om du använder frusen fruktpuré. Låt koka upp och sedan småputtra tills allt har blivit mjukt.
  3. Tillsätt övriga ingredienser (och färsk fruktpuré om du använder det). Häll på mer havregryn om den blir för lös.
  4. Häll upp i ugnssäker form. Grädda i 10 minuter på 200 °C. Låt svalna innan du skär i den.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader. Servera som stavar.

Från 8-9 månader kan du servera som bitar. 

 

Allergener

Spår av gluten från havregryn

Förvaring

Förvara i kylskåp i några dagar. Kan frysas in.

 

 
IMG_6439

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept