Supersmarrig och näringsrik rabarberkaka!
Ingredienser
1 rabarberstjälk (ej blad)
2 msk fruktpuré
0,25 dl vatten
1 dl havregryn
1,5 tsk fiberhusk
1 msk rapsolja
Vill du ha lite extra smak så kan du tillsätta ceylonkanel, vaniljpulver, kardemumma etc.
Fruktpurén
Jag använde fruktpuré av aprikoser som jag har gjort sedan innan och lagt i frysen. Supersmidigt att bara plocka fram när det behövs. Recept på hur du gör fruktpurén hittar du här. Du kan också använda dig av färdig fruktpuré som du köpt i affären eller från t.ex en klämmis.
Gör så här
- Skala rabarbern och dela i bitar. Ju mindre bitar desto snabbare koktid.
- Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vatten och om du använder frusen fruktpuré. Låt koka upp och sedan småputtra tills allt har blivit mjukt.
- Tillsätt övriga ingredienser (och färsk fruktpuré om du använder det). Häll på mer havregryn om den blir för lös.
- Häll upp i ugnssäker form. Grädda i 10 minuter på 200 °C. Låt svalna innan du skär i den.
Åldersanpassning
Passar från 6 månader. Servera som stavar.
Från 8-9 månader kan du servera som bitar.
Allergener
Spår av gluten från havregryn
Förvaring
Förvara i kylskåp i några dagar. Kan frysas in.