Nu är det högsäsong för rabarber och då får man passa på att använda denna syrliga och supergoda grönsak. Den är rik på flera viktiga vitaminer och mineraler som är viktiga för ditt barn.
Rabarber kan vara riktigt surt men i kombination med en söt mango så avtar det riktigt sura och ger en härlig syrlighet istället.
Tanken med dessa är att de ska vara syrliga, men för dig som vill ha sötma så kan du söta dem med t.ex färska dadlar.
Har du en bebis som precis har börjat sin smakresa så är dessa perfekta att smakträna syrlighet på.
Ingredienser
1 rabarberstjälk (ej blad)
Lika mycket mango som rabarber
0,25 dl vatten
1 tsk agar agar + 2 msk vatten
Färska daldar (för dig som vill ha sötma)
Topping (ej nödvändigt)
Här kan du välja och vraka mellan
- Kokos
- Malda nötter
- Malda pumpafrön
- Malt paltbröd
- Malda frystorkade bär. T.ex hallon eller jordgubbar ger en väldigt vacker färg med.
- Fröer, så som sesamfrö, hampafrö.
- Ringla choklad över tillför en härlig blandning av sött och syrligt. Rekommenderas dock inte för barn under 2 år.
Gör så här
- Skala rabarbern och dela i bitar. Ju mindre bitar desto snabbare koktid.
- Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med mangon (och ev dadlar) och vattnet. Låt koka upp och sedan småputtra tills allt har blivit mjukt.
- Blanda agar agar och häll ner i kastrullen med övriga ingredienser. Låt puttra ett par minuter till.
- Jag valde att endast mosa rabarbern och mangon genom att trycka/mosa med vispen. För dig som vill ha en helt slät puré så kan du mixa.
- Häll sedan upp blandningen i en form och ställ in i kylskåpet för att svalna ett par timmar.
Åldersanpassning
Passar från 6 månader. Servera som stavar.
Du kan även ge små små smakprover av detta från 4 månader. Då ger du som en liten klick på lillfingret eller från en pre-spoon.
Från 8-9 månader kan du servera som bitar.
Allergener
Inga
Förvaring
Förvara i kylskåp i några dagar. Kan frysas in.