Denna mangopannacotta serverade vi till alla gäster på nyår, och även Alfred fick äta denna. Supersmarrig!
Ingredienser
3 dl grädde
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl grekisk yoghurt 10% fett
2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
2 msk dadelsirap (eller valfri sötning)
1 tsk vaniljsocker (kan skippas)
Sås
250 g mango, ananas eller valfri frukt. Färsk eller fryst.
Topping
Choklad (inte till bebis)
Gör så här
Basen:
1. Blötlägg gelatinbladen/gelatinpulver.
2. Koka upp grädden, dadelsirap och vaniljpulver. Låt svalna 10 min.
3. Tillsätt uppvärmt gelatin och yoghurt (vaniljsocker om du vill ha det sötare (smaka av). Blanda ordentligt.
4. Häll upp direkt i serveringsglas (anpassat glas, te.x i silikon till bebis) och ställ i kylen för att stelna, minst 4 timmar.
Sås och topping
1. Mixa mangon. Häll såsen på den stelnade pannacottan.
2. Toppa med riven choklad (till vuxna, inte bebis).
Klart.
Åldersanpassning
Passar från 6 månader i mindre mängder. Detta är både sött och innehåller mejeriprodukter. Men visst kan bebis äta små mängder vid en festlighet.
Samma gäller från 8-9 månader men du får själv avgöra hur mycket sötsaker du vill ge din bebis. Jag har själv valt att låta Alfred äta sötsaker vid festliga tillfällen.
Allergener
Mjölk
Förvaring
Förvaras i kyl i några dagar.
Se hur man gör
Här ser du en film när jag gör dessa.