Dessa kycklingfärsbiffar är verkligen så goda och enkla att göra. Du måste prova! 

Ingredienser

500 g kycklingfärs
1 ägg
75-150 g fetaost
6 st soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 krm svartpeppar

Gör så här

  • Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och smula fetaosten med fingrarna.
  • Blanda alla ingredienser till en smet. Barn under 1 år kan äta med fetaosten, men är du orolig för salt så plockar du ur smet innan du lägger i fetaosten. Smeten är ganska lös och kladdig, och det ska den vara. 
  • Stek på medelvärme tills de är klara helt igenom (72°C innertemperatur).

Servera ihop med t.ex ris, potatis, couscous, hirs och en tzatziki.
Tzatzikin blandar du 2 dl turkisk yoghurt med 0,5 dl riven gurka och 2 vitlöksklyftor.

Åldersanpassning

6 månader: Servera biffarna hela.

8-9 månader: Servera biffarna hela eller i mindre bitar.

Allergener

Ägg
Ev mjölkprotein från fetaosten

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

 

 

Tallrik och gaffel hittar du här.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept