Dessa katrinplommonstavar är kanon att ha till hands om det är så att ditt barn blir hård i magen. Du kan lätt frysa in dem och plocka fram vid behov.

Inlägget innehåller annonslänkar från MEDS apotek.

Ingredienser

30 torkade katrinplommon
1 dl havremjöl
1 tsk fiberhusk
1 ägg
2 dl mjölk

Gör så här

  • Blötlägg katrinplommonen i ca 4 timmar
  • Mixa dem och blanda sedan med övriga ingredienser. Har du ingen fiberhusk så ta lite mindre mjölk.
  • Häll upp i bakform och grädda i ugn på 200 °C i ca 12 minuter

Perfekt bakform för plockmat. Du hittar dem här.

Åldersanpassning

6 månader: Servera hela stavar

8-9 månader: Servera hela stavar eller mindre bitar.

Allergener

Spannmål
Ägg
Mjölk (kan ersättas mot mjölkfritt alternativ)

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept