Ingredienser

6 jordgubbar
1 ägg
1,5 dl grahamsmjöl. Vanligt mjöl går också bra men det är mer järn i gramhamsmjöl.
2 dl mandeldryck (eller valfri mjölkdryck)
1 tsk bakpulver (valfritt)

Gör så här

1. Mixa jordgubbar, ägg och dryck till det är slätt.
2. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till jordgubbsmixen. Blanda.
3. Stek i plättjärn eller vanlig stekpanna på medelvärme.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader. Skär plättarna i remsor eller hela.

Från 8-9 månader kan du servera mindre bitar eller hela plättar.

Allergener

Spannmål
Ägg

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept