Ingredienser

2 ägg
Ca 15 jordgubbar
2,5 dl mjöl. Vete- eller havremjöl.
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl havremjölk (eller valfri mjölkdryck)
Vill du ha extra järn så kan du tillsätta 1 msk malda pumpafrön eller paltbröd.

Gör så här

1. Mixa jordgubbar så att du får 1 dl puré. Späd med vatten om det behövs.
2. Skär jordgubbar i skivor.
3. Blanda ägg, jordgubbspuré, mjöl, vaniljsocker och bakpulver (eventuellt även pumpafrön eller paltbröd).
4. Tillsätt mjölken. Är smeten för trög så ha i lite mer.
5. Stek på medelhög värme, i plättjärn eller vanlig stekpanna, och lägg på jordgubbsskivor innan du vänder plättarna.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader. Skär i remsor eller servera hela.

Från 8-9 månader: Skär i mindre bitar eller servera hel.

Allergener

Spannmål
Ägg

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

Se hur man gör

Här ser du en film när jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept