Jordgubbs- och rabarbertårta

Den här tårtan går inte av för hackor! Så otroligt smarrig och ännu bättre är att den passar både den yngsta och den äldsta på kalaset. Den är dessutom en riktig näringsbomb.

Varför inte servera den på din lilla godings 1-års kalas, eller nu på söndag för att fira mors dag <3

Tårtan är endast sötad med naturliga råvaror, som banan och dadlar och du kan servera den från 6 månaders ålder.

Tårtbotten

Ingredienser:
6,5 dl mandelmjöl (300g)
3 övermogna bananer
4 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 tsk ceylonkanel
2 tsk bakpulver

Gör så här
1. Mixa äggen pösigt. Häll i mosad banan och vispa lite till så att det inte finns några stora bitar kvar.
2. Blanda de torra ingredienserna så att de är jämt fördelade.
3. Blanda äggmixen med de torra ingredienserna och häll i en smörad och bröad springform (24cm).
4. Grädda i ugnen på 175 °C i 20 min.

Jordgubbs- och rabarberlager

Detta kan du förbereda redan dagen innan. Förvara i kylen fram till ihopsättning.

Ingredienser:
2 stora stjälkar rabarber (350 g tärnat.)
12 stora jordgubbar
6 färska dadlar
1,5 tsk agar agar + 3 msk vatten

Gör så här
1. Skala och dela rabarbern i mindre bitar.
2. Koka rabarber, jordgubbar och urkärnade dadlar på medelvärme tills allt är mjukt.
3. Blanda agar agar och låt stå under tiden du mixar din kompott.
4. Häll i agar agar och låt puttra i några minuter till.
5. Täck botten på en springform med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ i kylen för att svalna i ett par timmar.

Vaniljkräm

Denna kan du också förbereda dagen innan. Förvara i kylskåpet fram till ihopsättning.

Ingredienser:
3 äggulor
6 färska dadlar
3,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
1 msk maizena

Gör så här
1. Häll alla ingredienser utom Maizena i en kastrull.
2. Rör om tills det kokat upp.
3. Mixa blandningen och sikta i Maizena tills det tjocknat. OBS. det tjocknar en stund efteråt du tagit av kastrullen från värmen. Blir den för tjock så kan du ha i mer grädde efteråt.

Ihopsättning

Ingredienser:
6 dl vispgrädde
Jordgubbar till garnering

1. Dela mandelbotten i två delar.
2. Lägg ditt jordgubbs- och rabarberlager på bottenlagret.
3. Bred ut vaniljkrämen på jordgubbs- och rabarberlagret.
4. Lägg på det övre lagret på tårtbotten.
5. Vispa grädde och täck tårtan med grädden och jordgubbar på toppen.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader. Servera en smal tårtbit i en skål och låt bebis mosa runt och ha roligt.

Från 8-9 månader kan du servera en tårtbit och låt bebis äta med händerna eller öva med skeden.

Produkter till servering

Barnskål hittar du här.
Sked hittar du här.
Pre-spoon hittar du här.

Allergener

Ägg
Mjölk (grädden kan bytas ut mot växtbaserat alternativ)
Mandel (ev spår av andra nötter)

Förvaring

Förvara nån dag i kylskåp.

 

 
IMG_6529

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept