Varför inte bjuda på en fantastiskt god hallonmoussetårta vid ett festligt tillfälle.
Ingredienser
Botten
10 färska dadlar
2 dl sötmandel
1 dl pumpafrön
0,5 dl kokosolja
Mousse
1 paket (225 g) frysta hallon
3 dl vispgrädde
6 st färska dadlar
2 tsk gelatinpulver/4 gelatinblad
Gör så här
Botten
1. Mixa mandlar och pumpafrön. Mixa väl om din bebis ska äta, inga stora bitar.
2. Kärna ur dadlarna och mixa dem med kokosoljan. Blanda detta med den tidigare mixen och tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ in i frysen.
Mousse
1. Kärna ur dadlarna och koka upp dem med hallonen. Tillsätt gelatinet (ska ha svällt i vatten innan), och koka någon minut till.
2. Vispa grädden ganska tjock och tillsätt hallonkrämen. OBS, den måste ha svalnat annars skär sig grädden.
3. Bred ut moussen på bottenlagret och in i kylen några timmar för att stelna.
4. Ringla över choklad på ena delen av tårtan. Servera delen utan till bebis.
Åldersanpassning
6 månader: Servera en smal tårtbit.
8-9 månader: Servera en smal tårtbit.
Allergener
Mandel
Mjölk
Förvaring
Kan förvaras i kyl i några dagar.
Film
Här ser du hur jag gör dessa.