Helt vanliga våfflor fast med bär i smeten. Detta gör dem extra näringsrika och väldigt goda i smaken. Jag har alltid frysta bär i frysen så att det är så enkelt att plocka fram och tillsätta. Du kan såklart ha färska bär med, men det kanske är godare som topping på våfflorna än att mixa det i smeten.

Ingredienser

2 dl frysta bär
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

  • Tina bären i mikron.
  • Mixa dem ihop med 1 dl mjölk. Det gör inget om det är lite klumpar kvar.
  • Blanda i ägg, mjöl och bakpulver. Blanda ordentligt.
  • Tillsätt sista mjölken.
  • Grädda i våffeljärn.

Åldersanpassning

6 månader: Servera avlånga remsor.

8-9 månader: Servera mindre bitar.

Allergener

Ägg
Spannmål
Mandel från mandelmjölk (kan ersättas med havredryck)

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar.

 

 

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept