Helt vanliga våfflor fast med bär i smeten. Detta gör dem extra näringsrika och väldigt goda i smaken. Jag har alltid frysta bär i frysen så att det är så enkelt att plocka fram och tillsätta. Du kan såklart ha färska bär med, men det kanske är godare som topping på våfflorna än att mixa det i smeten.
Ingredienser
Gör så här
- Tina bären i mikron.
- Mixa dem ihop med 1 dl mjölk. Det gör inget om det är lite klumpar kvar.
- Blanda i ägg, mjöl och bakpulver. Blanda ordentligt.
- Tillsätt sista mjölken.
- Grädda i våffeljärn.
Åldersanpassning
6 månader: Servera avlånga remsor.
8-9 månader: Servera mindre bitar.
Allergener
Ägg
Spannmål
Mandel från mandelmjölk (kan ersättas med havredryck)
Förvaring
Förvaras i kyl i några dagar.