Ja provade att göra ärtstavar av ärtor som var kvar från gårdagens middag. Supersmarriga och Alfred tyckte mycket om dem. Detta måste du testa!

Ingredienser

2 dl ärtor
0,5 dl vatten
1 msk jordnötssmör
1 ägg
0,5 dl mixade havregryn eller havremjöl

Gör så här

  1. Koka ärtorna och mixa dem med vattnet
  2. Blanda med övriga ingredienser
  3. Häll i bakform eller ugnssäker form (ca 1,5 centimeters djup). Baka i 10 min i 200 °C.
  4. Du kan också sätta in bakformen i mikron i ca 1,5 minuter. De blir dock lite torrare då.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader.

Servera stavarna som de är.

Allergener

Ägg
Jordnöt (eventuellt andra nötter beroende på vilket jordnötssmör du väljer).
Spår av gluten

Mjölkfritt

 

 
IMG_6326
IMG_6327

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept