Ärt- och sojabönspurén kan ätas precis som den är eller ha den som topping på t.ex gröt eller yoghurt.

Ingredienser

1 dl ärtor
1 dl sojabönor
1 dl mathavre (eller annat spannmål som ris, hirs, cous cous)
1 msk rapsolja
Bröstmjölk, ersättning eller vatten

Gör så här

1. Koka ärtor, sojabönor och mathavren.
2. Mixa med rapsoljan och späd med bröstmjölk, ersättning eller vatten. Tillsätt 1 tsk malt paltbröd eller pumpafrön om du vill göra det järnrikt.

Åldersanpassning

6 månader: Servera i skål. Mata din bebis eller låt bebis äta med sked eller pre-spoon.

8-9 månader: Servera i skål. Mata din bebis eller låt bebis äta med sked.

Allergener

Spannmål
Soja

Förvaring

Förvaras i kyl ett par dagar. Kan frysas in.

Film

Här ser du hur jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept