Denna aprikoskaka är supergod och uppskattas av både vuxna och barn!
Ingredienser
Ca 150 g torkade aprikoser
1 msk rapsolja
1 ägg (kan ersättas med 0,5 banan eller 3 msk kikärtsspad)
1 dl havredryck (eller valfri mjölkdryck)
1 tsk bakpulver
1 dl havremjöl (eller finmalda havregryn)
Gör så här
1. Hacka aprikosen i mindre bitar. Den blir väldigt mjuk i ugnen.
2. Blanda rapsolja, mjölk och ägget i en bunke.
3. Tillsätt bakpulver och havremjöl och blanda.
4. Häll i bakformar eller i silikonform.
5. In i ugnen i 13-15 min på 200°C.
Åldersanpassning
Passar från 6 månader. Servera avlånga bitar.
Från 8-9 månader: Servera mindre bitar.
Allergener
Ägg
Spannmål
Förvaring
Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.
Se hur man gör
Här ser du en film när jag gör dessa.