Denna aprikoskaka är supergod och uppskattas av både vuxna och barn!

Ingredienser

Ca 150 g torkade aprikoser
1 msk rapsolja
1 ägg (kan ersättas med 0,5 banan eller 3 msk kikärtsspad)
1 dl havredryck (eller valfri mjölkdryck)
1 tsk bakpulver
1 dl havremjöl (eller finmalda havregryn)

Gör så här

1. Hacka aprikosen i mindre bitar. Den blir väldigt mjuk i ugnen.
2. Blanda rapsolja, mjölk och ägget i en bunke.
3. Tillsätt bakpulver och havremjöl och blanda.
4. Häll i bakformar eller i silikonform
5. In i ugnen i 13-15 min på 200°C.

Åldersanpassning

Passar från 6 månader. Servera avlånga bitar.

Från 8-9 månader: Servera mindre bitar.

Allergener

Ägg
Spannmål

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

Se hur man gör

Här ser du en film när jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept