Aprikos- och apelsinbollar

Otroligt goda och järnrika aprikos- och apelsinbollar.

Ingredienser

15 aprikoser (blötlagda minst 4 h)
4 dl malda havregryn
1 dl malda pumpafrön
0,5 dl apelsinsaft
Skal från 0,5 apelsin
Mörk choklad (valfritt)

Gör så här

1. Mixa havregryn och pumpafrön.
2. Mixa aprikoser.
3. Blanda allt och ställ i kylen.
4. Rulla till bollar och doppa i choklad (utelämna chokladen till bebis).

Åldersanpassning

6 månader: Rent innehållsmässigt så kan bebis från 6 månader äta dessa. Men konsistensen är svår och kan lätt klumpa sig i halsen. Jag skulle avvakta att ge dessa till 9-10 månader+.

9-10 månader: Ge små bitar av bollarna.

Allergener

Spannmål

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. 

Se hur man gör

Här ser du en film när jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept