Fantastiskt god ananaskaka som passar hela familjen. Receptet är för en stor sats så att det ska räcka till en stor familj. Vill man göra mindre så halverar man bara satsen. Du kan också välja vilken torkad frukt du vill ha i, alla varianter går bra..

Ingredienser

4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
1 dl rapsolja
4 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1-2 påsar torkad frukt

Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Den mesta torkade frukten blir mjuk i ugnen men just ananas kan vara lite seg, så vill du hacka i mindre bitar så gör du det.
  • Häll i resterande ingredienser, blanda och häll i form med bakplåtspapper.
  • Grädda i 200°C i 25 min. Min form är ca 15×20 cm. Har du en större form så kortar du ner tiden något.

Åldersanpassning

6 månader: Skär ut bitar som är stora nog för bebis att få tag i.

8-9 månader: Servera mindre bitar.

Allergener

Ägg
Spannmål
Mandel

Förvaring

Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.

 

 

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept