Vem gillar inte pannkakor? Och vem gillar inte tårta? Ja, kanske några, men för de flesta är detta en stor hit, både för små och stora.

Ingredienser

Pannkakor
6 dl mjölkdryck (jag hade 3 dl komjölk och 3 dl mandelmjölk)
3 dl mjöl (jag hade 1,5 dl havremjöl och 1,5 dl vetemjöl)
3 ägg
3 tsk malt paltbröd (valfritt för extra järn)
2 msk jordnötssmör

Lager och topping
5 dl vispgrädde
2 msk jordnötssmör
1 msk florsocker (valfritt om man vill ha det sötare)
Sylt/fruktpure (valfri sort men gärna lite syrlig då)
Banan
Malda jordnötter

Gör så här

Pannkakorna
1. Blanda mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna. Stek som vanliga pannkakor i mediumstorlek (15 cm)

Lager och topping
1. Vispa grädde ihop med jordnötssmör och florsocker. Vispa så den blir ganska tjock.

Ihopsättning
1. Börja med en pannkaka. Sedan grädde och fruktmos. Sedan pannkaka igen. Fortsätt så till toppen där du dekorerar på valfritt sätt. Jag hade banan och malda jordnötter.

Åldersanpassning

6 månader: Skär ut en tårtbit och låt bebis plocka med händerna. Ha med en pre-spoon eller sked för övning.

8-9 månader: Skär ut en tårtbit och låt bebis plocka med händerna. Ha med en sked och gaffel för övning.

Allergener

Ägg
Mjölk (kan ersättas med t.ex havredryck)
Spannmål
Jordnöt

Förvaring

Förvaras i kyl ett par dagar.

Film

Här ser du hur jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept