Vem gillar inte pannkakor? Och vem gillar inte tårta? Ja, kanske några, men för de flesta är detta en stor hit, både för små och stora.
Ingredienser
Pannkakor
6 dl mjölkdryck (jag hade 3 dl komjölk och 3 dl mandelmjölk)
3 dl mjöl (jag hade 1,5 dl havremjöl och 1,5 dl vetemjöl)
3 ägg
3 tsk malt paltbröd (valfritt för extra järn)
2 msk jordnötssmör
Lager och topping
5 dl vispgrädde
2 msk jordnötssmör
1 msk florsocker (valfritt om man vill ha det sötare)
Sylt/fruktpure (valfri sort men gärna lite syrlig då)
Banan
Malda jordnötter
Gör så här
Pannkakorna
1. Blanda mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna. Stek som vanliga pannkakor i mediumstorlek (15 cm)
Lager och topping
1. Vispa grädde ihop med jordnötssmör och florsocker. Vispa så den blir ganska tjock.
Ihopsättning
1. Börja med en pannkaka. Sedan grädde och fruktmos. Sedan pannkaka igen. Fortsätt så till toppen där du dekorerar på valfritt sätt. Jag hade banan och malda jordnötter.
Allergener
Ägg
Mjölk (kan ersättas med t.ex havredryck)
Spannmål
Jordnöt
Förvaring
Förvaras i kyl ett par dagar.
Film
Här ser du hur jag gör dessa.