Varför inte bjuda på en fantastiskt god hallonmoussetårta vid ett festligt tillfälle.

Ingredienser

Botten
10 färska dadlar
2 dl sötmandel
1 dl pumpafrön
0,5 dl kokosolja
Mousse
1 paket (225 g) frysta hallon
3 dl vispgrädde
6 st färska dadlar
2 tsk gelatinpulver/4 gelatinblad

Gör så här

Botten
1. Mixa mandlar och pumpafrön. Mixa väl om din bebis ska äta, inga stora bitar.
2. Kärna ur dadlarna och mixa dem med kokosoljan. Blanda detta med den tidigare mixen och tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ in i frysen.

Mousse
1. Kärna ur dadlarna och koka upp dem med hallonen. Tillsätt gelatinet (ska ha svällt i vatten innan), och koka någon minut till.
2. Vispa grädden ganska tjock och tillsätt hallonkrämen. OBS, den måste ha svalnat annars skär sig grädden.
3. Bred ut moussen på bottenlagret och in i kylen några timmar för att stelna.
4. Ringla över choklad på ena delen av tårtan. Servera delen utan till bebis.

Åldersanpassning

6 månader: Servera en smal tårtbit.

8-9 månader: Servera en smal tårtbit.

Allergener

Mandel
Mjölk

Förvaring

Kan förvaras i kyl i några dagar.

Film

Här ser du hur jag gör dessa.

Välkommen till Yummies & Tummies! Vi finns här för att göra din och ditt barns matresa roligare, tryggare och utan några frågetecken.

Fler inlägg och recept