Ingredienser
2 ägg
Ca 15 jordgubbar
2,5 dl mjöl. Vete- eller havremjöl.
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl havremjölk (eller valfri mjölkdryck)
Vill du ha extra järn så kan du tillsätta 1 msk malda pumpafrön eller paltbröd.
Gör så här
1. Mixa jordgubbar så att du får 1 dl puré. Späd med vatten om det behövs.
2. Skär jordgubbar i skivor.
3. Blanda ägg, jordgubbspuré, mjöl, vaniljsocker och bakpulver (eventuellt även pumpafrön eller paltbröd).
4. Tillsätt mjölken. Är smeten för trög så ha i lite mer.
5. Stek på medelhög värme, i plättjärn eller vanlig stekpanna, och lägg på jordgubbsskivor innan du vänder plättarna.
Åldersanpassning
Passar från 6 månader. Skär i remsor eller servera hela.
Från 8-9 månader: Skär i mindre bitar eller servera hel.
Allergener
Spannmål
Ägg
Förvaring
Förvaras i kyl i några dagar. Kan frysas in.
Se hur man gör
Här ser du en film när jag gör dessa.